اختلالات کف لگن پس از زایمان

  1. خانه
  2. مقالات آموزشی
  3. اختلالات کف لگن پس از زایمان
اختلالات کف لگن پس از زایمان

اختلالات کف لگن پس از زایمان شایع ترین بیماری در زنان پس از زایمان است، و سلامت لگن پس از زایمان به طور کلی به عنوان بخشی از مراقبت های استاندارد توصیه می شود.

متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی پارسیان در مشهد خدمات تخصصی فیزیوتراپی کف لگن را برای درمان مشکلات کف لگن ارائه می دهند.

شایع ترین اختلالات کف لگن پس از زایمان

درد یا ناراحتی هنگام مقاربت

رابطه جنسی هرگز قرار نیست به شما آسیب برساند. و اگر چنین شد، نباید این درد را نادیده گرفت. با این حال رابطه جنسی دردناک برای بسیاری از زنان پس از زایمان یک واقعیت ناامید کننده است. 85.7 درصد در اولین اقدام پس از زایمان واژینال یا سزارین درد را با مقاربت دخول تجربه می کنند. و 22 درصد از زنان بیش از 18 ماه پس از زایمان به مقاربت دردناک ادامه می دهند.

پارگی پرینه می تواند در طول فرآیند زایمان اتفاق بیفتد و منجر به ایجاد بافت اسکار و سفت شدن یا محافظت بالقوه عضلات کف لگن شود. درد می تواند در ورودی یا با نفوذ عمیق باشد. اما صرف نظر از جایی که احساس می شود، با فیزیوتراپی کف لگن قابل درمان است.

فیزیوتراپیست لگن می تواند دلیل مقاربت دردناک را ارزیابی کند و با آزاد کردن بافت اسکار به کاهش تون در عضلات کف لگن کمک کند تا به شما کمک کند تا رابطه بدون درد را تجربه کنید.

بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار یکی از شایع ترین اختلالات کف لگن پس از زایمان است. در واقع، 33 درصد از زنان در سه ماه اول پس از زایمان بی اختیاری ادرار را تجربه می کنند. بی اختیاری می تواند به دلیل خود بارداری یا فشاری باشد که با زایمان طبیعی و یا سزارین اتفاق افتاده است.

بسیاری از زنان نشت ادرار هنگام سرفه یا عطسه، نیاز به دویدن با پد جاذب، یا نشت ادرار در مسیر توالت را به عنوان بخشی عادی از زندگی پس از زایمان می پذیرند. اما هرگز نباید اجازه داد که نشت ادامه یابد زیرا 100٪ قابل درمان است.

بی اختیاری ادرار به دلیل کشش و فشار همراه عضلات کف لگن، رباط ها و سایر بافت های اطراف مثانه و مجرای ادرار که به دنبال زایمان اتفاق می افتد، رخ می دهد. فیزیوتراپیست کف لگن می تواند هر گونه نشتی را با یک برنامه درمانی شخصی بر اساس یافته های مشاوره و معاینه شما درمان کند.

سایر اختلالات شایع

افتادگی اندام لگن

ضربه به کف لگن به دلیل بارداری و سپس زایمان کودک شما می تواند باعث افتادگی اندام لگنی (POP) شود. این اساساً زمانی است که اندام های شما شروع به پایین آمدن به واژن می کنند

بسیاری از زنان در واقع تا زمانی که شروع به احساس علائمی مانند برآمدگی واژن خود نمی کنند، از افتادگی خود آگاه نیستند. در صورت درمان نشدن، پرولاپس می تواند پایین تر بیاید و در موارد شدید مانع عملکرد کلیه و احتباس ادرار می شود.

متخصصان فیزیوتراپی کف لگن می توانند تشخیص دهند که آیا پرولاپس دارید یا خیر و یک برنامه فیزیوتراپی شخصی برای بهبود آن ایجاد کنند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در مشهد – فیزیوتراپی کف لگن – فیزیوتراپی برای بی اختیاری ادرار – درمان بی اختیاری ادرار با فیزیوتراپی

فهرست