خار پاشنه پا یک بیماری نسبتا شایع پا است که بدلیل رشد ضایعه استخوان مانند در اثر رسوب کلسیم رخ می دهد و منجر به درد و التهاب و محدودیت حرکتی برای فرد می شود.

خار پاشنه اغلب از جلو و زیر پاشنه شما شروع می شود. آنها در نهایت سایر قسمت های پای شما را تحت تاثیر قرار می دهند. آنها می توانند تا نیم اینچ طول داشته باشند. ممکن است لزوماً با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشند.

تشخیص خار پاشنه می تواند چالش برانگیز باشد. خار پاشنه همیشه باعث درد نمی شود و همه دردهای پاشنه به خار مربوط نمی شود. 

علائم خار پاشنه

  • احساس درد در پاشنه و کف پا که با راه رفتن و ایستادن تشدید می شود.
  • التهاب پاشنه و کف پا
  • تورم در جلوی پاشنه پا
  • احساس گرمی در پاشنه و کف پا
  • ممکن است یک برآمدگی کوچک استخوانی نیز مشاهده شود.

برخی از خارهای پاشنه ممکن است اصلاً علامتی نداشته باشند. همچنین ممکن است هیچ تغییری در بافت های نرم یا استخوان های اطراف پاشنه پا مشاهده نکنید. خار پاشنه اغلب فقط از طریق اشعه ایکس و سایر آزمایشات انجام شده برای مشکل دیگر پا کشف می شود.

دلایل و عوامل خطر

خار پاشنه پا به طور مستقیم به دلیل کشیدگی طولانی مدت ماهیچه ها و رباط ها ایجاد می شود. در نهایت، این فشار بیش از حد به استخوان پاشنه (پالکانئوس) فشار وارد می کند و باعث ایجاد خار می شود.

خار پاشنه به مرور زمان ایجاد می شود. آنها به طور ناگهانی پس از یک تمرین یا یک رویداد ورزشی ظاهر نمی شوند. خار پاشنه زمانی رخ می دهد که علائم اولیه مانند درد پاشنه را نادیده بگیرید.

استرس مکرر ناشی از راه رفتن، دویدن یا پریدن روی سطوح سخت یکی از دلایل شایع خار پاشنه است. همچنین ممکن است از پوشیدن کفش هایی که پای شما را پشتیبانی نمی کنند ایجاد شوند.

عوامل زیر نیز می توانند خطر بروز خار پاشنه پا را افزایش دهند:

  • آرتروز مچ پا
  • اضافه وزن بدن
  • استفاده از کفش های نامناسب و غیر استاندارد هنگام ورزش و پیاده روی
  • ناهنجاری های اندام تحتانی که سبب اختلال در راه رفتن می شود.
  • بسیاری از افرادی که خار پاشنه دارند، به التهاب کف پا نیز مبتلا هستند. این وضعیت دردناک با بافت سخت و فیبری که بین پاشنه و انگشتان پا قرار دارد، سروکار دارد. ابتلا به فاشیای کف پا خطر ابتلا به خار پاشنه را افزایش می دهد.

درمان خار پاشنه پا

استراحت و تغییر سبک زندگی می توانند در درمان این عارضه موثر باشند.

کمپرس سرد
استفاده از کمپرس یخ یا کمپرس سرد تا 15 دقیقه هر بار ممکن است با بی‌حس کردن موقت ناحیه به تسکین درد خار پاشنه پا کمک کند. این روش همچنین به کاهش تورم کمک می کند. برای خار پاشنه، کمپرس سرد نسبت به کیسه های حرارتی ترجیح داده می شود، زیرا گرما برای دردهای مفاصل و عضلات بهتر عمل می کند.

تزریق داروهای ضد التهابی
برای درد شدید، متخصص پا ممکن است تزریق کورتیکواستروئید را توصیه کند. این تزریق های ضد التهابی به کاهش درد و التهاب در سراسر پاشنه و قوس پا کمک می کند.

داروهای مسکن بدون نسخه
درد حاد یا کوتاه مدت ممکن است با کمک داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) کاهش یابد. اینها ممکن است شامل استامینوفن (تیلنول)، آسپرین یا ایبوپروفن (ادویل، موترین) باشد.

اگر از داروهای دیگری مانند رقیق‌کننده‌های خون استفاده می‌کنید، یا اگر از قبل مشکلات کبدی یا کلیوی دارید که می‌تواند مانع از مصرف مسکن‌های OTC شود، به پزشک خود اطلاع دهید.

تمرینات فیزیوتراپی و تمرینات کششی
پزشک ممکن است فیزیوتراپی را به عنوان راهی برای یادگیری و تمرین تمرینات برای جلوگیری از درد طولانی مدت توصیه کند، به خصوص که داروهای ضد التهابی را فقط می توان برای مدت کوتاهی به طور ایمن مصرف کرد. تمرینات خار پاشنه شامل کشش عضلات پاشنه و فاشیای کف پا است. فیزیوتراپ شما می تواند به شما نشان دهد که چگونه برخی از تمرینات را در خانه انجام دهید. این حرکات کششی را می توان در هر زمانی از روز انجام داد، اما حرکات کششی می تواند به ویژه در شب قبل از خواب مفید باشد. شاک ویو تراپی نیز از مدالیته های فیزیوتراپی در درمان خار پاشنه پا است که در بسیاری از موارد موفقیت آمیز است و امروزه طرفداران زیادی دارد.

کفی و کفش طبی
استفاده از کفی و کفش طبی نیز فشاری که در حین راه رفتن بر کف وارد می شود را کاهش داده و می تواند به تسکین درد کمک کند

جراحی خار پاشنه
هنگامی که درد خار پاشنه شدید و مداوم می شود، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند. این نوع جراحی شامل برداشتن خار پاشنه پا است. گاهی اوقات شامل رهاسازی فاسیای کف پا نیز می شود.جراحی خار پاشنه نه تنها درد را کاهش می دهد، بلکه با هدف افزایش تحرک در کل پا نیز انجام می شود. اکثر افرادی که این نوع جراحی را انجام می دهند، به التهاب کف پا نیز مبتلا هستند. با توجه به اشکال دیگر درمان ها و روش های درمانی موجود، جراحی برای خار پاشنه به تنهایی رایج نیست.

 

کلمات مرتبط :

درمان خار پاشنه – فیزیوتراپی خار پاشنه پا – فیزیوتراپی در مشهد – فیزیوتراپی در بلوار پیروزی مشهد – متخصص فیزیوتراپی در مشهد – شاک ویو تراپی در مشهد

فهرست