شب ادراری بزرگسالان

  1. خانه
  2. مقالات آموزشی
  3. شب ادراری بزرگسالان
شب ادراری بزرگسالان

شب ادراری بزرگسالان

طبیعی است که در طول شب یک یا دو بار برای رفتن به توالت بیدار شوید. با این حال، افرادی که از شب ادراری رنج می برند، بیدار نمی شوند و بنابراین مثانه خود را به موقع خالی نمی کنند. با کمک مناسب می توان شب ادراری را کاهش داد. تمایل به ادرار کردن در طول شب معمولاً فرد خواب را از خواب بیدار می کند، اما برخی از بزرگسالان از خواب بیدار نمی شوند و در نهایت رختخواب را خیس می کنند، به این حالت شب ادراری می گویند.

شب ادراری بزرگسالان، ضعف مثانه در شب – همه اصطلاحاتی که برای توصیف شب ادراری استفاده می شود. نشت غیر ارادی ادرار در طول روز، یعنی در هنگام بیداری ، بی اختیاری ادرار نامیده می شود. اگر این ادرار غیر ارادی در هنگام خواب رخ دهد ، یعنی بیشتر در شب ، متخصصان آن را شب ادراری یا بی اختیاری شبانه می نامند.

هیچ از دست دادن غیرارادی ادرار وجود ندارد، بنابراین شب ادراری نوعی بی اختیاری نیست. شب ادراری شایع ترین علت اختلالات خواب است. همانطور که قبلا ذکر شد، یک یا دو بار بیدار شدن برای دفع ادرار طبیعی است، اما هر چیزی بیش از این می تواند خسته کننده و آزار دهنده باشد. اگر علائم شب ادراری دارید، توصیه می شود با پزشک خود تماس بگیرید.

دلایل شب ادراری بزرگسالان

تعیین علل دقیق شب ادراری در بزرگسالی می تواند بسیار دشوار باشد، زیرا شب ادراری نشانه یک بیماری زمینه ای است. دلایل آن از استعداد ژنتیکی تا شرایط پزشکی متغیر است. روانشناسی، استرس، محرک های مثانه مانند الکل، کافئین و اضطراب نیز می توانند نقش مهمی در شب ادراری بزرگسالان داشته باشند.

علل احتمالی:

تولید هورمون آنتی دیورتیک (ADH) مهار می شود – هورمون AHD در شب بیشتر تولید می شود و سیگنال هایی را برای کاهش تولید ادرار به بدن ارسال می کند. اگر این اتفاق نیفتد، ادرار در طول شب به همان سرعتی که در طول روز تولید می شود، تولید می شود. این می تواند باعث سرریز شدن مثانه و همچنین ادرار کردن کنترل نشده شود.
مثانه بیش فعال – مثانه بیش فعال با میل بیش از حد برای رفتن به توالت مشخص می شود که سرکوب آن دشوار است. در حالی که بسیاری از افراد مبتلا می توانند این میل را در طول روز کنترل کنند، در شب قادر به کنترل آگاهانه آن نیستند و در نتیجه منجر به نشت ادرار غیرارادی می شود.
استعداد ژنتیکی – عوامل ژنتیکی نیز نقش دارند. شب ادراری اغلب در خانواده ها دیده می شود، بنابراین اگر سابقه خانوادگی شب ادراری مانند یکی از والدین یا خویشاوندان نزدیک وجود داشته باشد، احتمال اینکه کودک تحت تأثیر قرار گیرد افزایش می یابد.
اختلالات خواب – فردی که تحت تأثیر شب ادراری قرار می گیرد اغلب “خواب عمیق” دارد. و بنابراین آگاهی از نیاز به ادرار کاهش می یابد که می تواند منجر به تخلیه کنترل نشده مثانه به دلیل بیدار نشدن آنها شود.
استرس روانی – وضعیت روانی نیز نقش مهمی ایفا می کند. افزایش استرس، مشکلات اجتماعی، اضطراب احتمالی و تروما می تواند باعث ایجاد علائم شود.
مصرف بیش از حد الکل – قطعا یکی از مواردی که باید از آن اجتناب کنید! کسانی که مقادیر بیش از حد الکل مصرف می کنند، تمایل به خواب عمیق دارند و با میل شدید به ادرار کردن یا نشت ادرار از خواب بیدار نمی شوند. اگر فردی از بی اختیاری ادرار رنج می برد، باید از مصرف الکل خودداری کرد یا مصرف آن را کاهش داد. الکل می تواند مثانه را تحریک کند و مانند یک دیورتیک رفتار کند.

سایر دلایل شب ادراری بزرگسالان

  • سنگ های ادراری
  • آپنه انسدادی خواب
  • بزرگ شدن پروستات
  • ناهنجاری های تشریحی
  • دیابت نوع اول و دوم
  • عفونت دستگاه ادراری (UTI)

روشهای درمان

  • آموزش مثانه و توالت به منظور کنترل بهتر شب ادراری (اوروتراپی).
  • تمرین کف لگن برای تقویت عضلات کف لگن
  • تحریک الکتریکی و بیوفیدبک تحت نظر متخصص فیزیوتراپی کف لگن
  • آنتی بیوتیک در صورتی که ناشی از UTI باشد
  • توصیه های مایعات و رژیم غذایی مانند کاهش یا قطع کافئین و الکل.
  • کاهش وزن
  • دارو
  • محصولاتی برای مدیریت مشکل در شب

 

فهرست