فتق دیسک کمر در افراد جوان

  1. خانه
  2. مقالات آموزشی
  3. فتق دیسک کمر در افراد جوان
فتق دیسک کمر در افراد جوان

فتق دیسک کمر در افراد جوان یک مشکل جدی و در حال شیوع است که می تواند عوارض زیادی را در پی داشته باشد. ستون فقرات مجموعه ای از مهره ها و دیسک های بین مهره ای است. هنگامی که دیسک بین مهره ای ضعیف می شود و عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد، ممکن است برآمده شوند، دیسک برآمده می تواند با گذشت زمان بدتر شود و منجر به شکسته شدن هسته پالپوزوس و وارد شدن فشار به اعصاب شود. به این حالت فتق دیسک می گویند. فتق دیسک به طور معمول بر ستون فقرات گردنی و کمری تأثیر می گذارد. بدون تشخیص و درمان مناسب، این وضعیت می تواند منجر به عوارض بیشتر و پیامدهای خطرناک شود.

یکی از رایج ترین سوالات در مورد فتق دیسک کمر، نوع فردی است که بیشتر تحت تاثیر این عارضه قرار می گیرد – آیا آنها معمولاً در گروه سنی مسن هستند یا جوان. در زمان های قدیم، تنها افراد بالای 40 سال انتظار داشتند که با فتق مواجه شوند، زیرا دیسک شروع به کم شدن آب می کند، زمانی که فرد پیر می شود و قدرت خود را از دست می دهد. در نتیجه، نه تنها در معرض خطر فتق دیسک هستند، بلکه مستعد ابتلا به سایر مشکلات اسکلتی عضلانی نیز هستند.

با این حال، در سال های اخیر به طور فزاینده ای، فتق دیسک کمر در افراد جوان ظاهر می شود. افراد 25 ساله و بالاتر، به ویژه کارمندان اداری که بیشتر وقت خود را پشت میزهای اداری با سبک زندگی غیرفعال می گذرانند، در حال حاضر نیز در معرض خطر بیشتری نسبت به افرادی هستند که از این بیماری رنج می برند. برعکس، افرادی که از سنین جوانی حداقل دو بار در هفته ورزش می کنند و این عادت را در طول زندگی خود حفظ می کنند، به نظر می رسد شانس کمتری برای ابتلا به فتق دیسک داشته باشند.

بیشتر بخوانید : مرکز تخصصی درمان دیسک کمر و گردن

علائم فتق دیسک کمر در افراد جوان

در مورد فتق، زمانی که درد تجربه می‌شود، ممکن است اولین علامت و نشانه‌ای از مراحل اولیه آسیب دیسک باشد. به این ترتیب، درد به همان اندازه که ممکن است آزار دهنده باشد، فرد را تشویق می کند تا به دنبال کمک حرفه ای باشد. همانطور که گفته شد، اگر فردی تصمیم بگیرد که این اولین علامت را نادیده بگیرد و منتظر بماند تا درد از بین برود، آسیب می تواند تشدید شود و دیسک برآمده ممکن است شروع به فشار دادن اعصاب کند. هنگامی که اعصاب تحت فشار قرار می گیرند، ممکن است نتوانند به حالت طبیعی بازگردند، که بعداً می تواند منجر به تجربه دائمی ضعف و بی حسی شود. علاوه بر این، فشار دادن اعصاب می تواند بر سایر اندام های داخلی نیز تأثیر بگذارد. بنابراین، شناخت علائم اولیه، کمک گرفتن از متخصصان و به طور کلی تغییر سبک زندگی از عوامل کلیدی در درمان، حفظ و جلوگیری از عود بیماری در آینده است.

روشهای درمانی

بسیاری از فتق های دیسک را می توان به صورت محافظه کارانه با فیزیوتراپی مدیریت کرد. هدف از فیزیوتراپی کمک به مدیریت درد و بازیابی تحرک است.

برنامه درمانی فتق دیسک کمر در افراد جوان ممکن است شامل روش‌هایی برای مدیریت درد باشد، مانند ماساژ، گرما، نوار چسب برای حمایت و توصیه‌های مربوط به وضعیت بدن. همچنین ممکن است شامل تمریناتی برای کمک به افزایش قدرت و تحرک، با تقویت عضلات اطراف ستون فقرات و بهبود ثبات هسته باشد. ممکن است حرکات ملایم مانند پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و یوگا تشویق شود.

همچنین ممکن است به بیمار توصیه شود که در طول دوران نقاهت از فعالیت های خاصی مانند بلند کردن اجسام سنگین و ورزش های شدید اجتناب کند.

در برخی موارد، جراحی فتق دیسک ممکن است برای ترمیم دیسک مورد نیاز باشد. اگر محدودیت‌های فیزیکی شدید، درد شدید، علائم عصبی یا تغییرات روده و مثانه را تجربه می‌کنید، مهم است که فوراً به دنبال درمان پزشکی باشید. برخی از آسیب های شدید دیسک نیاز به مداخله جراحی فوری برای کاهش فشار روی ستون فقرات و اعصاب نخاعی دارند.

حتی اگر در نهایت تحت عمل جراحی قرار بگیرید، فیزیوتراپی برای بهبودی سریع تر و کاهش عوارض جراحی ضروری است.

 

فهرست