کاربرد فیزیوتراپی کف لگن چیست؟
هدف از فیزیوتراپی کف لگن بهبود عملکرد کف لگن از طریق ورزش، اصلاح سبک زندگی، آموزش و درمان دستی برای کاهش و از بین بردن علائم بیماران است. این درمان شامل ارزیابی و درمان گروهی از عضلات است که با عملکرد ادرار، روده و جنسی درگیر هستند. اگر این عضلات به درستی کار نکنند، می تواند منجر به علائمی مانند بی اختیاری ادرار و مدفوع و یا احتباس ادراری شوند.
فیزیوتراپی کف لگن یک رویکرد درمانی است که از اصول فیزیوتراپی برای ایجاد بازسازی ساختاریافته، موثر و ایمن عضلات کف لگن استفاده میکند. هدف از درمان بهبود قدرت و عملکرد عضلات کف لگن و کاهش درد، ضعف و اختلال در عملکرد عضلات است. در طول درمان، یک فیزیوتراپ ماهر از طریق راست روده یا واژن به ماهیچه ها دسترسی پیدا می کند و برای بهبود قدرت و عملکرد آنها دستکاری هایی روی آنها انجام می دهد. درمانگر ممکن است عضلات را در صورت کوتاهی و انقباض کشش دهد یا در صورت ضعیف و ناکارآمدی عضلات را برای بهبود قدرت اعمال کند.
کاربرد فیزیوتراپی کف لگن چیست؟
فیزیوتراپی کف لگن ، عضلات کف لگن، رباطها و بافتهای همبند را هدف قرار میدهد که همگی در حمایت از اندامهای لگن، کمک به برانگیختگی جنسی و ارگاسم و کمک به کنترل مثانه و روده نقش دارند.
بافت ها به لگن، دنبالچه و ساکروم متصل هستند و برای حمایت از دستگاه ادراری و تناسلی، از جمله رحم، پروستات، مثانه، رکتوم، مجرای ادرار و واژن هماهنگ می شوند. آنها ثبات لگن را فراهم می کنند و عملکرد مناسب اندام های لگن مانند عملکرد جنسی و دفع ادرار را همراه با وضعیت بدن و تنفس تقویت می کنند. زمانی که عضلات لگن آنطور که باید کار نکنند، درد و علائمی بروز می کند که در عملکرد طبیعی اختلال ایجاد می کند.
موارد کاربرد
- بی اختیاری ادرار، تکرر و فوریت ادرار
- بی اختیاری مدفوع
- واژینیسموس
- اختلال نعوظ
- احساس درد در ناحیه تناسلی
- دردهای لگنی مزمن
فیزیوتراپی کف لگن به عنوان درمان خط اول برای بسیاری از اختلالات ناحیه لگن توصیه می شود. هم مردان و هم زنان مبتلا به ضعف در عضلات کف لگن می توانند تمریناتی را برای تقویت کف و تقویت کنترل مثانه و روده انجام دهند. به طور خاص، اگر مشکوک به اختلال عملکرد کف لگن باشد که علت عصبی عضلانی داشته باشد، پزشک بیمار را برای درمان ارجاع می دهد. این اختلال ممکن است ناشی از افزایش سن، بیماری، زایمان، جراحی یا شرایط دیگر باشد و ممکن است همراه با سایر مشکلات دستگاه تناسلی مانند بی اختیاری ادرار، بی اختیاری مدفوع، مشکلات تخلیه مثانه و یبوست باشد.
بیماران زمانی که بی اختیاری، درد مزمن لگن، مقاربت دردناک و مشکل در اجابت مزاج یا ادرار دارند، برای درمان کف لگن ارجاع داده می شوند. زنان ممکن است برای درمان اندومتریوز یا واژینیسموس به متخصصان فیزیوتراپی کف لگن مراجعه کنند در حالی که مردان ممکن است برای انزال زودرس و انزال دردناک درمان شوند. تمرینات کف لگن برای زنانی که خطر افتادگی واژن، مشکلات روده و مثانه کمتری دارند و کسانی که پس از زایمان بهبود می یابند مفید است. این درمان همچنین به مردانی که تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفته اند کمک می کند تا بهبودی سریع، کاهش خطر افتادگی رکتوم و بهبود کنترل مثانه و روده داشته باشند.
برای بهره مندی از کاربردهای فیزیوتراپی کف لگن می توانید به کلینیک فیزیوتراپی پارسیان در مشهد مراجعه بفرمایید.