درمان بی اختیاری بدون جراحی
فیزیوتراپی کف لگن یک رویکرد مدیریتی محافظه کارانه برای درمان بی اختیاری است و با این حال بسیاری از مردم از آن به عنوان یک جایگزین موثر برای جراحی آگاه نیستند.
متأسفانه، بسیاری از مردم به سادگی می پذیرند که بی اختیاری بخشی «طبیعی» از زندگی است. و اینکه همه خانم ها وقتی زیاد می پرند یا بعد از بچه دار شدن نشت دارند. اما در واقع، همه ما باید فقط زمانی که بخواهیم ادرار کنیم، که معمولاً هنگام نشستن روی توالت است.
حقیقت این است که این تجربه آنقدر رایج است که تقریبا نیمی از زنان در مقطعی از زندگی خود نشت را تجربه می کنند. مردان نیز ممکن است در هر سنی نشت را تجربه کنند، اگرچه وقوع آن می تواند بسته به فرد متفاوت باشد، زیرا انواع مختلفی از نشت وجود دارد.
بی اختیاری ادرار چیست؟
بی اختیاری ادرار، که در آن فرد میل شدید به ادرار کردن را تجربه می کند و نمی تواند به موقع به دستشویی برود. یا ممکن است با قرار دادن کلید در درب هنگام رسیدن به خانه، یا رسیدن به توالت، «محرک» نشت کنند.
بی اختیاری استرسی جایی است که هنگام سرفه، عطسه، دویدن، طناب زدن یا روی ترامپولین، رابطه جنسی یا حتی خندیدن، ادرار نشت می کند!
چه چیزی باعث بی اختیاری یا نشت ادرار می شود؟
نشت ادرار در واقع نشانه این است که عضلات کف لگن کار خود را به خوبی انجام نمی دهند.
وقتی عضلات کف لگن بهعنوان بخشی از یک سیستم هسته داخلی هماهنگ به خوبی کار میکنند، با ایجاد بسته شدن در اطراف مجرای ادرار به حفظ ادرار کمک میکنند. دلیل نشتی فرد هنگام خندیدن این است که هنگام خندیدن (یا سرفه، عطسه، خم شدن، بلند کردن، ایستادن از نشستن و غیره) فشار زیادی در شکم ما ایجاد می شود که پس از آن بر توانایی اسفنکتر مجرای ادرار برای نگه داشتن مجرای ادرار غلبه می کند.
این می تواند به دلیل ضعیف بودن، (یا کم تحرکی) عضلات کف لگن یا بیش فعال بودن (یا خیلی کوتاه یا منقبض) باشد. خبر خوب این است که عضلات کف لگن مانند سایر عضلات بدن با تجویز تمرینات مناسب قابل تقویت یا کشش و بلندتر شدن هستند. اینجاست که فیزیوتراپی کف لگن وارد درمان بی اختیاری می شود!
درمان بی اختیاری بدون جراحی با فیزیوتراپی کف لگن
فیزیوتراپی کف لگن (با استفاده از معاینه داخلی برای آموزش تمرینات و آموزش تغییرات رفتاری بالقوه) در واقع به عنوان اولین خط دفاعی برای کمک به هرگونه نشت قبل از هر درمان بی اختیاری دیگر توصیه شده است.
فیزیوتراپی کف لگن با استفاده از تکنیک های مختلف از جمله درمان دستی ، بیوفیدبک و تجویز تمرینات ورزشی می تواند به درمان بی اختیاری ادرار بدون جراحی کمک کند.
علاوه بر بررسی عضلات کف لگن، متخصص فیزیوتراپی باید به شما کمک کند تا بررسی کنید که آیا در طول روز به اندازه کافی هیدراته شده اید یا خیر. “قاعده” کلی برای مصرف روزانه آب 8 لیوان آب است. معمولاً کسانی که نشتی را تجربه می کنند اغلب آب آشامیدنی را متوقف می کنند، اما در واقع این می تواند نشت را افزایش دهد!
اجابت مزاج منظم و آسان برای دفع نیز مهم است. عدم انجام دفعات کافی، یا دفع مدفوع که نیاز به زور زدن یا فشار دادن آنها به بیرون را دارد و باعث می شود احساس خالی شدن کامل داشته باشید، می تواند فشار زیادی به کف لگن وارد کند.